Stora sällskap: 10-personer eller fler

Ta dina privata fester till sjöss

Boka din tillställning hos oss

Ångbåtsbryggan är byggd på en pråm från andra världskriget som ligger förtöjd vid Stockholms flottaste kajkant. Sommar som vinter kan man förutom utsökt mat och dryck, avnjuta den hänförande utsikten över Skeppsholmen och Blasieholmen tack vare det unika läget ute på vattnet, mitt på Strandvägen. Kort och gott: det perfekta stället när du har något viktigt att fira eller att avhandla, oavsett om det handlar om en konferens, affärslunch, ett företagsevent, födelsedagsfirande eller vinterbröllop. Vi har wifi, musikanläggning och fullt utrustad bar.  Ångbåtsbryggan kan abonneras under höst och vinter. För större sällskap önskar vi att ni förbeställer en satt meny för att ni på plats skall kunna få den optimala upplevelsen.
För bokning och frågor, vänligen mejla till: info@angbatsbryggan.com

Gruppmeny 1

Förrätt
Burrata med prosciutto, variation på tomater, libbsticksolja och krossade mandlar

Varmrätt
Torskrygg ned hjärtmusslor, pancettakrisp, picklat päron, rostad persiljerot, blåmusselvelouté och örtslungad potatis

Dessert
Crème Brûlée med säsongens bär

545 kr / person

S/S Frithiof

S/S Frithiof byggdes på Södra Varvet i Stockholm som passagerarbåt till Stockholmsutställningen 1897. Fartyget är nästan 20 meter långt och tar 62 passagerare. Ångmaskinen är konstruerad av G F Flodman, en av Sveriges mest namnkunniga. Frithiof och systerbåten Ingeborg gick i lokaltrafik mellan Stockholms olika stadsdelar fram till 50-talet. Efter en olycksalig brand och en dyster tillvaro som bortglömt vrak inleddes en omfattande renovering 1999.

Kapacitet
Sittande gäster: 28 st.
Mingel: 60 gäster

Önskar du boka något av ångfartygen, vänligen kontakta: info@angbatar.se

Gruppmeny 2

Förrätt
Ceviche på hälleflundra, koriander, lime och selleri

Varmrätt
Entrecote med babymorötter, variation på silverlök, purjolökskrisp, oxmärjsås och rostad mandelpotatis

Dessert
Chokladcremeux med hallonmaräng, rostad vitchoklad och bärsorbet

695 kr / person

S/S Motala Express

S/S Motala Express, eller ”Vätterns fånge” som hon också kallades för att hon var för stor för att ta sig igenom slussarna, byggdes 1895 och var på sin tid ett högteknologiskt underverk. Hon tog sig fram över Vättern med den besinningslösa farten av 14 knop och var luxuöst utrustad med nymodigheter som till exempel vattenklosetter. 2010 fritog KG Knutsson henne ur slussarnas fängelse och såg till att hon återfick sin forna glans. Motala Express är 36 meter lång, tar 220 passagerare och har sin ångmotor i original.

Kapacitet
Sittande gäster: 50 gäster
Mingel: 200 personer

Önskar du boka något av ångfartygen, vänligen kontakta: info@angbatar.se

Restauranger som ingår i Melanders Group