i samarbete med Petter Bristav
Höstens hetaste
Hot shot race

En hyllning
till Hot Shots

Komikern Petter Bristavs starka kärlek till 90-talets mest älskade kaffedrink  är inget man skojar bort. Och trots att han själv är den förste att erkänna att originalet – som för övrigt är en svensk uppfinning – inte är något annat än sublim perfektion kunde han inte låta bli att experimentera fram nya varianter. Inte mindre än 40 stycken. Dessa väldigt goda hot shots utmynnade i en bok. Det i sin tur är upptakten till att vi kickar igång ett enda långt hot shot race under årets mörkaste månader med start 4 september. Välkommen att njuta klassiska hot shots jämte Petters fantasifulla, utsökta och ganska roliga skapelser som avlöser varandra under hösten, se alla datum nedan. Alla till det närmast löjeväckande priset av 75 kronor. 

Nu kör vi. Skål!

Hot shot-pris: 75 kr/st

Semmel-hot shot

1 september – 18 september

Först ut i höstens shot race är en given succé. För vad händer om man kombinerar det godaste man kan äta med det godaste man kan dricka? Jo, en: semmel-hot shot. Eller som upphovsmannen Petter Bristav själv uttrycker saken: ”Varje år dyker det upp nya variationer på den klassiska semlan. Den heliga graalen inom branschen har alltid varit att ta fram en hot shot som smakar semla. Många har försökt, ingen har lyckats … förrän nu.” Denna utsökta skapelse kan avnjutas för blott 75 kronor mellan 4-18 september. Under samma period kan även en klassisk hot shot avnjutas till samma pris.

St. Patric’s Hot Shot

18 september – 2 oktober

Petter Bristavs gröna skapelse är framtagen som en hommage till den gröna ön samt till minne av en ganska blöt kväll i en liten stad på östra Irland som vi inte ens kan stava till. Men kul var det. Precis som den här hot shoten. Mellan 18 september och 2 oktober kan du inte bara avnjuta denna utsökta dryck bestående av pepparmintlikör, kaffe, grädde och gröna sockerkristaller för bara 75 kronor utan även klassiska hot shots till samma pris.

På glid

2 oktober – 16 oktober

Denna nostalgiska godis-hot shot i vilken banan i olika former spelar en framträdande roll kan enkelt beskrivas med ett ord enligt dess skapare Petter Bristav: svingod. Du som vill ta reda på om det verkligen stämmer är varmt välkommen att glida in på ett bananskal mellan 2 oktober och 16 oktober då denna skapelse kan inmundigas för ynka 75 kronor. Du som inte älskar bananlikör kan avnjuta en klassisk hot shot till samma pris.

Kanelbulleshot

2 oktober – 16 oktober

Vi kan tycka att Kanelbullens dag skulle behöva livas upp en aning. Därför bjuder vi in till festliga fikastunder i baren med Petter Bristavs kanelbulleshot i hela två veckor. Eller som upphovsmannen själv uttrycker saken: ”Fikabröd i all ära men är inte den bästa sortens fika den som gör dig lite varm innanför västen?” Mellan 2 och 16 oktober kan du för det ynka priset av 75 kronor avnjuta fika med sting och även både klassiska och På Glid-hot shots.

Kokobello

16 oktober – 30 oktober

Vi lyser upp årets mörkaste tid genom att servera den varma, gräddiga kokosbomben Kokobello hot shot som förflyttar dina smaklökar till varmare breddgrader snabbare än du kan säga ”koka kaffe, vispa grädde”. Petter Bristav, som tagit fram receptet, är noga med att lyfta fram hälsofördelarna med kokos, som till exempel att det stärker immunsystemet och förbättrar matsmältningen: ”Man skulle kunna säga att det är lite av en hälsoshot, även om 9 av 10 läkare kanske inte skulle rekommendera den som medicin.” Kokobello hot shot och klassiska hot shots kan avnjutas för endast 75 kronor styck mellan 16 och 30 oktober.

Det finns ett fåtal ex kvar av Petter Bristavs litterära och gastronomiska mästerverk: 40 väldigt goda hot shots.  Om du har tur hinner du lägga vantarna på ett ex genom att klicka på länken ovan.

Rabattkoden nedan ger dig dessutom hela 20% rabatt på allt i kategorin: ”Hot shots”.

RABATTKOD: HOTSHOTS

Restauranger som ingår i Melanders Group