Konsten på Stockholm Fisk

Om konsten

 

Från den 11 juli och tre månader framåt kommer tavlor från Artportables fantastiska konstnärer pryda väggarna hos Stockholm Fisk.

Här möts du av akvareller, akryl och olja – en välskapt blandning från de noga utvalda konstnärerna Jason Andersson, Karin Grönlund, Ulrika Hegårdh, Torill Roselin och Harriet Ström

En härlig blandning mellan det abstrakta och figurativa – Utställningen pågår från den 11 juli till och med den 11 oktober.

Jason Andersson

Jason Andersson är konstnär och fotograf. I sitt måleri arbetar han främst med olja och oljepastell. Under utställningen presenteras ett handplockat urval av porträtt, vilka fångar en komplexitet i de känslor som förmedlas genom ansiktsuttrycken. Bakom varje porträtt vilar en historia.

Torill Roselin

Torill Roselin är en konstnär som undersöker ytterligheter i organiska verk. Hennes måleri är expressivt, färgstarkt och balanserar mellan det abstrakta och det figurativa. Inspirationen kommer från naturens skönhet och hur naturupplevelser stimulerar våra sinnen.      

Harriet Ström

Harriet Ström målar abstrakt och intuitivt i akryl. Genom måleriet utforskar hon olika tekniker som kopplas ihop med hennes sinnesstämning i nuet. Med abstrakta former och klara färger vill hon öppna dörren till betraktarens undermedvetna.  

Karin Grönlund

Karin Grönlund är både diakon och akvarellmålare med rötter i Bohuslän. I Karins målningar finner vi en hängivenhet till naturen och dess skönhet. Motiven som framträder är blomsterstilleben och havslandskap, vilka fångar ögonblickets flyktighet och den stilla elegansen i naturen. varje gång det betraktas.

Ulrika Hegårdh

Ulrika Hegårdh beskriver skapandet som ett sätt att vara på. Mänskliga kroppar eller varelser figurerar ofta i målningarna som går i samstämda toner. Genom att väva in dualitet och motsägelser i motiven, skapar Ulrika en dynamisk dialog mellan bilden och betraktaren

Restauranger som ingår i Melanders Group