Konsten på Stockholm Fisk

Om konsten

 

Från den 11 april och tre månader framåt kommer tavlor från Artportables fantastiska konstnärer pryda väggarna hos Stockholm Fisk.

Här möts du av akvareller, fotokonst, akryl och olja – en välskapt blandning från de noga utvalda konstnärerna Marcus Boman, Örjan Sätre, Nathalie Tsikritea, Maria Biederbeck, Hesho Serray och Sofi Emilia.

En härlig blandning mellan det abstrakta och figurativa – Utställningen pågår från den 11 april till och med 11 juli

Örjan Sätre

Örjan Sätre är en konstnär som arbetar med akryl och olja, och använder kritor, kol och akvarell vid krokiteckning. Örjans intresse för ljuset i motivet har växt från att ha börjat med att måla i naturen till att fokusera på människor, både porträtt och gestalter i rumsliga kompositioner.

Nathalie Tsikritea

Nathalie Tsikritea är en självlärd konstnär som har börjat måla allt mer de senaste åren. Hon arbetar som lärare och upplever att skapandet ger henne lugn och hjälper henne att stressa mindre. Nathalie målar i akvarell och hämtar inspiration från djur och natur, med ambitionen att framhäva deras sårbarhet och visa på människans påverkan på planeten.

Hesho Serray

Hesho Serray är en konstnär med en äkta kärlek för texturer och rofylldhet som finns i naturen. Hesho översätter jordens skönhet till sina abstrakta konstverk – kreativiteten är en del av hennes själsliga resa. Hon är inspirerad och passionerad för råmaterial som väcker olika känslor och minnen för betraktarens ögon.

Sofi Emilia

Sofi Emilia har en lång historia av att skapa konst genom målande och ritande, med inspiration från minnen och känslor snarare än en specifik bild eller motiv. Hennes verk fokuserar ofta på människor och skapar kontrast mellan kaos och tydliga detaljer, vilket gör att betraktaren kan upptäcka nya saker i verket varje gång det betraktas.

Maria Biederbeck

Maria Biederbeck är en konstnär som arbetar med oljefärger och som gärna målar abstrakt i sin ateljé utanför Varnhem. Hennes konst är inspirerad av rytmen, ljuset och obesökta platser. Utöver sin konstnärliga karriär har Maria också varit en aktiv låtskrivare och grafisk formgivare, med högskoleutbildning inom film och kommunikation.

Marcus Boman

Marcus Boman är en frilansfotograf med porträtt, reklam och konstfotografi som huvudsakliga arbetsområden. Han har haft flera utställningar runt om i Europa och har gett ut flera böcker, inklusive ”Skaparkraft” som innehåller porträtt av 60 åländska konstnärer och den mycket uppmärksammade boken och utställningen ”Jag lever än” med berättelser och porträtt av åldringar från en liten åländsk by.

Restauranger som ingår i Melanders Group